Belga

Marleen Cuppens van maalderij Evers in Zonhoven: "Brood bakken is de nieuwe coronatrend"

Nu we meer thuis zijn, bakken we vaker ons eigen brood. Dat voelen ze ook bij maalderij Evers. De verkoop van bloem is enorm gestegen en ze zien veel nieuwe gezichten in de winkel. 

"In het begin van de coronacrisis dachten we dat de stijging in onze verkoop lag aan het hamsteren en de lege rekken in de supermarkt", zegt Marleen Cuppens van maalderij Evers. "Ondertussen hebben we begrepen dat mensen een nieuwe hobby hebben, nu ze niet van huis mogen. We zien veel nieuwe gezichten in de winkel. Mensen die voor het eerst zelf een brood bakken. Het is een trend die even voor de crisis begonnen is, en die nu een vlucht genomen heeft." Maalderij Evers speelt graag in op die trend.  Zo geven ze recepten mee en geven ze graag raad aan beginnelingen. 

We hebben begrepen dat brood bakken een nieuwe hobby is, nu we niet meer de deur uit mogen

"Mensen willen graag brood bakken met zuurdesem. Maar daarvoor heb je wat ervaring nodig", weet Marleen. "Daarom raad ik beginnelingen aan om met een eenvoudig brood te beginnen. Dan heb je voldoening van je werk. Sandwichen en zuurdesembrood komen later wel. We krijgen heel wat telefoontjes van mensen die er niets van bakken. Maar met goed afwegen en geduld, veel geduld, kom je al een heel eind", besluit Marleen.   

https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/

Meest gelezen