Belga Image

Michel Verschueren over coronacrisis: "Voetballen met mondmaskers zonder publiek is absurd”

Michel Verschueren, de vroegere manager van voetbalclub Anderlecht, is net 89 jaar geworden. In deze coronacrisis maakt Michel zich vooral zorgen over zijn familie en voetbalclub Anderlecht. Voetballen in een leeg stadion met mondmaskers aan, vindt hij maar niks. 

“Ik meet iedere dag mijn koorts en mijn bloeddruk. En ik kom alleen nog buiten om naar de bakker en de bank te gaan”, vertelt Michel Verschueren. Het leven in deze coronatijden is voor hem echt aanpassen. “Ik heb dan ook een heel druk leven gehad. Ik heb manager gespeeld in drie clubs en ik heb gewerkt tot mijn 80ste. En nu staat de wereld op zijn kop. Zelfs al krijgen we de ziekte onder controle, dit gaat een enorme weerslag hebben op onze economie.”

Ik denk nu vooral aan mijn familie en aan Anderlecht, de club zit nog diep in mijn hart

Hoewel Michel nierproblemen en darmkanker gehad heeft, maakt hij zich weinig zorgen over zijn gezondheid. “Ik denk nu vooral aan mijn familie en aan Anderlecht. De club zit nog diep in mijn hart en mijn hoofd. Nu is mijn zoon ermee bezig. Ik heb die moeilijkheden binnen de club nooit meegemaakt. Mijn zoon en ook Karel Van Eetvelt en Marc Coucke doen heel hard hun best voor Anderlecht. Ik moei me niet meer, maar ik volg het wel.” 

Voetballen met mondmaskers aan

Het zijn moeilijke tijden voor het voetbal. Sommige landen overwegen om matchen te spelen in een leeg stadion, met spelers die mondmaskers dragen. En dat vindt Michel geen goed idee: “Voetbal zonder publiek, dat is absurd. Maar ik ga het niet afkeuren want er spelen veel financiële belangen mee in een voetbalclub.” 

Nog niet oud en afgeschreven

Op onze app van Radio 2 stuurde Sam Pues uit Waanrode een vraag voor Mister Michel: “Stel dat je op intensieve terechtkomt met een coronabesmetting. Zou je je beademingstoestel afstaan aan jonge mensen?” En daar moet Michel niet lang over nadenken: “Ik begrijp het, als mensen oud zijn en afgeschreven, dat ze beslissen om niet meer beademd te worden. Maar in mijn geval is dat zeker nog niet zo.” En op de vraag of hij 100 wil worden, antwoordt hij al lachend: “Nee, 99 is goed.” 

Meest gelezen