©Jeff Greenough/Blend Images LLC

Na mondmaskers dreigt nu ook tekort aan haarkapjes

In het AZ Klina in Brasschaat zagen ze de voorbije dagen hun voorraad haarkapjes door de coronacrisis drastisch slinken. De haarkapjes kunnen niet worden bijbesteld. "Daarom draagt het personeel nu katoenen mutsen", zegt Joanne De Roeck van het AZ Klina op Radio 2 Antwerpen.

De algemene vraag naar chirurgische haarkapjes in ziekenhuizen is groot. Daarom kunnen ze voorlopig niet zo makkelijk meer bijbesteld worden. Het AZ Klina wil de voorraad chirurgische haarkapjes sparen. Daarom draagt het personeel  op de COVID-afdelingen nu katoenen mutsen. "Er zijn heel wat verenigingen en vrijwilligers aan de slag gegaan. Ze hebben in totaal een 300-tal katoenen mutsen gemaakt. Die kunnen dan dagelijks gewassen en herbruikt worden", zegt Joanne De Roeck van het AZ Klina in Start Je Dag.

Op de COVID-afdelingen wordt zo'n haarkapje vooral gebruikt voor het comfort van het personeel, niet zozeer voor de hygiëne. In het operatiekwartier moeten ze wél een chirurgisch haarkapje dragen.

Meest gelezen