marcel.gybels@telenet.be

Ook Heusden-Zolder gaat in beroep tegen nieuwe stedenbouwkundige vergunning voor Remostort

Ook het schepencollege van Heusden-Zolder heeft vandaag beslist om in beroep te gaan tegen de nieuwe stedenbouwkundige vergunning die gedeputeerde Inge Moors aan de Remostortplaats heeft afgeleverd. Eerder had ook het schepencollege van Houthalen-Helchteren dat al beslist. 

De gemeentebesturen van Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren vinden dat er in de nieuwe vergunning te weinig beperkingen worden opgelegd om geurhinder te voorkomen. De afgelopen jaren hadden heel wat buurtbewoners daar last van. Ook hadden beide gemeentebesturen tevergeefs aangedrongen op het behoud van een groene buffer. 

Ook de Limburgse Milieukoepel gaat in beroep. Maar in tegenstelling tot de gemeentebesturen die de vernietiging vragen van de vergunning, vraagt de Milieukoepel aan de Raad voor Vergunningsbetwistingen om de vergunning wegens dringende noodzakelijkheid te schorsen. Op die manier wil de Limburgse Milieukoepel dat de uitbreiding van de activiteitein op korte termijn wordt stopgezet. 

Meest gelezen