Parket Antwerpen doet onderzoek naar invoer van illegale pesticiden

In Antwerpen loopt er een onderzoek naar de invoer van illegale pesticiden. In totaal is er al 790 ton in beslag genomen in de haven van Antwerpen. "Ze zijn een mogelijk risico voor onze gezondheid", zegt Kristof Aerts van het parket.

De pesticiden die in beslag zijn genomen worden gebruikt bij de teelt van fruit en groenten. "Ze moeten aan bepaalde voorwaarden en normen voldoen. De pesticiden die in beslag zijn genomen voldoen daar niet aan en vormen een mogelijk risico voor onze gezondheid", zegt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen.

Vorige maand zijn er ook een paar huiszoekingen geweest, onder meer in Deurne. Er zijn wel personen verhoord maar momenteel zit er niemand in de cel. Het onderzoek word volop verdergezet.

Meest gelezen