Problemen op Antwerpse ring na ladingverlies van slib in Kennedytunnel

De Kennedytunnel is deze ochtend en voormiddag grotendeels afgesloten geweest in de richting van Gent na een verlies van lading. Door een kop-staartaanrijding tussen twee vrachtwagens was een grote hoop slib op het wegdek terecht gekomen. Het ongeval veroorzaakte ook hinder op de Antwerpse ring.

Het ongeval gebeurde rond iets na zeven uur op woensdagochtend. Twee vrachtwagens reden er op elkaar in. De aanrijding was niet zo ernstig, maar het zeil van de achterste vrachtwagen werd wel gescheurd. Daardoor kwam er een grote hoop slib op het wegdek terecht. Drie rijkstroken in de richting van Gent raakten versperd. Het slib veroorzaakte ook heel wat geuroverlast.

Het verkeer is spectaculair teruggevallen door de coronamaatregelen, maar ook nu volstaat één rijstrook in de Kennedytunnel echt niet.

Peter Bruyninckx

De hinder door het ongeval was groot. Zo was het tot een half uur aanschuiven op de Antwerpse ring en reikte de file tot Antwerpen-Oost. De Liefkenshoektunnel werd dan ook een tijdje tolvrij gemaakt richting Gent en er werd aangeraden om de omgeving te vermijden, ook al is het nu minder druk door de coronamaatregelen.

"Het verkeer is inderdaad wel spectaculair teruggevallen op de Vlaamse snelwegen", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. "Maar ook nu volstaat één rijstrook in de Kennedytunnel echt niet om al het verkeer te verwerken."

Het kan ook de rest van de dag nog druk blijven aan de Kennedytunnel. Dat komt door de werken aan de Oosterweelverbinding een beetje verderop tussen Zwijndrecht en Kruibeke. 

Meest gelezen