Reeën, eekhoorns en buizerd gespot op verlaten speelplaats in Asse

Nu er geen leerlingen meer rondlopen op het schooldomein Vijverbeek in Asse, komen verschillende dieren naar de speelplaats. Er werden al reeën, eekhoorns en een buizerd gezien. 

“Normaal verwelkomen we hier elke dag meer dan duizend leerlingen”, zegt directeur Nathalie Meremans van de basisschool. “Dan zien we hier nooit een ree. Maar door de lockdown is het hier heel stilletjes geworden. Blijkbaar zijn de dieren niet bang meer om zelfs op de speelplaats een kijkje te komen nemen.”

Buizerd op de basketbalring

De school ligt vlakbij de Broekebeekvallei, een stukje groen aan de rand van het centrum van Asse. Nu het zo rustig is, durven de reeën en eekhoorns het natuurgebied verlaten. Op de basketbalring werd deze week ook al een buizerd gespot. Het keukenpersoneel van de school kon een foto nemen van de ree op de speelplaats. 

Meest gelezen