Getty Images

Stad Brussel geeft alle inwoners herbruikbaar mondmasker

De Stad Brussel heeft besloten om vanaf maandag 4 mei zelf herbruikbare mondmaskers uit te delen aan al haar inwoners ouder dan 12 jaar. De inwoners van het centrum die graag een masker ontvangen, moeten dat wel zelf aanvragen.  Senioren krijgen voorrang en werden vorige week al gecontacteerd.

Inwoners van de Stad Brussel, ouder dan 12 jaar, en in het bijzonder de mensen die met het openbaar vervoer naar het werk gaan, kunnen hun herbruikbaar mondmasker vanaf vandaag aanvragen. Dat kan door je te registreren via het gratis nummer 0800 35 228 (tussen 12 en 17 uur) of door een mail te sturen naar masker@brucity.be. Vanaf maandag 4 mei wordt dan een eerste lading maskers verdeeld onder de inwoners.

Op termijn twee mondmaskers per persoon

De maskers zijn, na afspraak, op te halen in het dichtstbijzijnde buurthuis. Voor de afhaling wordt slechts één persoon per gezin toegestaan. Die moet zich aanmelden met zijn of haar identiteitskaart.

De registratie zal doorgaan tot elke inwoner van Stad Brussel over zeker één mondmasker beschikt. Op termijn is het de bedoeling om elke Brusselaar daar van twee herbruikbare maskers te voorzien. In het centrum wonen ongeveer 180.000 mensen.

Meest gelezen