Toekomstige leerkrachten gaan helpen in scholen als die weer opengaan

Zo'n 700 studenten van de AP Hogeschool in Antwerpen, die leerkracht willen worden in het kleuteronderwijs of lager onderwijs, mogen gaan helpen in scholen. Die gaan over ruim twee weken voor een deel van de leerlingen weer open. De studenten kunnen mee lesgeven, in de klas of via de computer, en ook meehelpen in de noodopvang. 

Over ruim twee twee weken mogen de scholen weer opengaan voor een deel van de leerlingen. Maar ze zullen erg veel leerkrachten nodig hebben om de boel draaiende te houden, omdat grote klasgroepen moeten opgesplitst worden. Daarom wil de AP Hogeschool een handje toesteken. De studenten die bij AP studeren voor leerkracht in het kleuter- of lager onderwijs kunnen allemaal bijspringen. In totaal zijn dat er een 700-tal. 

Ze kunnen op verschillende manieren helpen, zegt Jo van den Hauwe van de AP Hogeschool: "Nu helpen ze al met het lesgeven op afstand. Ze gaan ook kunnen helpen bij de noodopvang, die ook nog altijd moet voorzien worden. En een deel van de studenten kan ook actief mee ingeschakeld worden in het 1e, 2e en 6e leerjaar als de scholen weer opengaan." 

Het zijn dan ook voorlopig alleen leerlingen van die jaren die weer les gaan krijgen in de klas. Dat zal met maximaal 14 leerlingen in één lokaal zijn, om genoeg afstand te kunnen houden. Andere leerlingen blijven les krijgen via de computer thuis. 

Meest gelezen