Nicolas Maeterlinck

Tuincentrum Holsbeek gaat even dicht wegens té groot succes: “We kunnen niet volgen met aanvullen”

De tuincentra zijn sinds vorige week weer open. Maar sommigen hebben het zo druk dat ze alweer moeten sluiten om de planten te kunnen aanvullen. Ook bij het plantencentrum Van Goidsenhoven in Holsbeek hebben ze beslist om tijdens deze piekverkoop toch een dag te sluiten. 

Het plantencentrum Van Goidsenhoven in Holsbeek is nog maar net opnieuw open, en het gaat alweer dicht. Er zijn de voorbije dagen zoveel planten verkocht, dat de mensen van het tuincentrum tijd nodig hebben om alles weer aan te vullen. "Het is nog nooit zo druk geweest als de voorbije dagen", zegt Jan Van Goidsenhoven. "Wij moeten nu op korte tijd honderden klanten die goesting hebben om in de tuin te werken, proberen te bedienen en dat is niet evident. Bovendien houdt een deel van het personeel zich nu bezig met het ontsmetten van de karren, dus die kunnen ook niet ingezet worden om voorraden aan te vullen. En daarom gaan we morgen dicht."

Veilig winkelen

Het bedrijf heeft ook de nodige aanpassingen gedaan zodat alles veilig kan verlopen. “Wij hebben onze tijd genomen om alles voor te bereiden. Daarom zijn wij ook pas vorige woensdag opengegaan, wat later dan de meeste andere bedrijven. We hebben bijvoorbeeld gezorgd voor een aparte in- en uitgang. Maar het plantencentrum is groot genoeg om afstand te kunnen houden en onze wandelpaden tussen de planten zijn wel drie meter breed.” 

Meest gelezen