Weinig ruimte thuis? Huur eens een uurtje plezier in de tuin!

Als je zelf geen tuin hebt, ben je goed af in Deurne-Noord. Je kan daar namelijk op geregelde tijdstippen voor een uurtje een tuin reserveren. De dienst Samenlevingsopbouw van de Stad Antwerpen kreeg ondermeer van de paters van Scheut de toelating om de tuin van de pastorie open te zetten.  

Pater Ghislain Toussé, afkomstig van Kameroen en parochiepriester in Boom, woont met twee andere paters in de Van Dornestraat in Deurne-Noord en was meteen enthousiast toen de mensen van Buurtwerk Dinamo bij hem de vraag kwamen stellen om de tuin van hun pastorie op bepaalde tijdstippen open te zetten voor gezinnen die klein wonen en wat extra ruimte in het groen best goed kunnen gebruiken."Wij vonden het idee heel leuk", vertelde hij enthousiast bij Radio 2 Antwerpen. "Wij zijn heel blij dat we de mensen onze tuin kunnen geven voor hun ontspanning."
Naast de tuin van de pastorie wordt ook de tuin van het parochiecentrum in de René Heylenstraat geopend.

Reservatie

Het zijn de mensen van Buurtwerk Dinamo die de praktische kant voor hun rekening nemen. Bij hen kan je één van twee tuinen die ter beschikking zijn voor een uurtje reserveren. Je kan daarvoor klikken op de website van Samenlevingsopbouw Stad Antwerpen.
Op de vraag of er al veel gezinnen zijn langsgeweest, antwoordt pater Ghislain enthousiast en met een gulle lach heel positief: "Ja,ja, ja en dat was heel leuk!"

Het is een taak van de kerk om de mensen blij te maken

Ook voor priesters en paters is de coronatijd bizar en bijzonder. "De quarantaine valt ons niet zo zwaar", vertelt pater Ghislain nog. "Als priester zijn wij het leven in eenzaamheid wel wat gewoon, maar wij willen nu extra ons best doen om de mensen te steunen en te bemoedigen in deze moeilijke periode. We doen elke dag een mis in onze kleine gemeenschap en bidden voor de mensen in België en heel de wereld."

Meest gelezen