ARCHIEFFOTO

Werkgeversorganisaties brengen bedrijven in de Euregio Maas-Rijn samen

Nu de coronacrisis in volle kracht woedt en bedrijven tegelijk aan een heropstart moeten werken, heeft werkgeversorganisatie VKW Limburg samen met 4 collega-organisaties uit de Euregio Maas-Rijn een website gelanceerd die de samenwerking moet bevorderen. Op de Euregiolocator vinden bedrijven makkelijk betrouwbare zakenpartners in de grensstreek.

VKW Limburg is met LWV (Nederlands Limburg), AVED (Eupen), VUV Aachen en Union Wallonne des Entreprises (Wallonië) verenigd in het "Samenwerkingsverband Werkgevers Euregio" (SWE). Ze hebben hun bestaande "Euregiolocator" fors uitgebreid en versterken hun onderlinge dienstverlening door hun netwerken voor elkaar open te stellen.

Bedrijven kunnen op de Euregiolocator volgens sector of ligging op zoek gaan naar collega's in dezelfde sector. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aan grondstoffen voor verven geraken die ze anders in China zouden moeten halen. Of ze vinden hulp op logistiek vlak of voor de levering van machines. 

Virus zonder grenzen

Ze kunnen hun vragen ook bij de werkgeversorganisatie in hun gebied indienen. Die gaat dan via de partners-werkgeversorganisaties op zoek naar bedrijven in Nederlands Limburg, Luik, de Oostkantons of de regio Aken die kunnen helpen bij hun specifieke noden. Op die manier kan de samenwerking over de grenzen heen versterkt worden, terwijl het nog altijd maar gaat om relatief beperkte afstanden. "Het coronavirus kent geen grenzen en heeft een immense impact op ál onze naburige economieën. Daarom helpen wij onze bedrijven zoveel mogelijk, ook in hun zoektocht naar nieuwe zakenpartners. Zo promoten we ook meteen de 'koop dicht bij huis-reflex'", aldus Ruben Lemmens van VKW Limburg. 

Meest gelezen