Google Maps

16-jarige jongen uit Tessenderlo opgepakt na steekpartij in Antwerpen

In het onderzoek naar de steekpartij nabij het centraal station in Antwerpen van gisteren, is een 16-jarige jongeman uit Tessenderlo opgepakt. Hij zal vandaag bij de jeugdrechter worden voorgeleid.

Het parket van Limburg heeft donderdag bekend gemaakt dat er een minderjarige verdachte uit Limburg is opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij in Antwerpen van woensdag, waarbij een zestienjarige levensgevaarlijk gewond raakte. Het gaat om een zestienjarige jongen uit Tessenderlo. De verdachte zal vandaag bij de jeugdrechter worden voorgeleid.

Het slachtoffer geraakte levensgevaarlijk gewond bij een steekpartij aan de De Keyserlei, nabij het centraal station in Antwerpen. De steekpartij ontstond vermoedelijk na een uit de hand gelopen discussie. Op welke manier de Limburgse verdachte precies betrokken is bij de steekpartij, wordt onderzocht. "Ik kan bevestigen dat een 16-jarige jongen uit Tessenderlo is gearresteerd. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of en in welke mate hij bij de feiten in Antwerpen betrokken was. Gelet op het feit dat de verdachte een minderjarige is wordt hier niet verder over gecommuniceerd," aldus substituut-procureur Katja Vandoren van het parket van Limburg.

Meest gelezen