Al 100 miljoen euro aan hinderpremies uitbetaald in provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen is al voor 100 miljoen euro aan hinderpremies uitbetaald. Ondernemers die door de coronamaatregelen tijdelijk hun zaak moesten sluiten, hebben recht op zo'n premie van 4.000 euro. De stad Antwerpen spant de kroon met meer dan 9.000 aanvragen.

Er kwamen in de provincie Antwerpen meer dan 31.000 aanvragen binnen voor zo'n hinderpremie, een groot deel daarvan is al uitbetaald. De stad Antwerpen spant de kroon met meer dan 9.000 aanvragen, dan volgt Mechelen met zo'n 1.200 aanvragen en Heist-op-den-Berg staat op de derde plaats. Daar vroegen meer dan 700 ondernemers een hinderpremie aan omdat ze tijdelijk de deuren moesten sluiten.

"Die 4.000 euro is voor de meeste handelaars zeer welgekomen", zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V) van Heist-op-den-Berg. "Zeker voor zaken die nog niet zo lang bestaan, kan dit écht een verschil maken."

Naast een éénmalig bedrag van 4.000 euro hebben ondernemingen ook recht op 160 euro per dag voor elke dag dat ze dicht zijn ná 5 april.

Meest gelezen