radio 2

Chauffeurs van De Lijn bedanken zorgpersoneel in Hasselt en Herk-de-Stad

60 chauffeurs van vervoersmaatschappij De Lijn trokken gisteravond in colonne naar twee ziekenhuizen, een woonzorgcentrum en een revalidatiecentrum in Hasselt en Herk-de-Stad. Ze gingen er met applaus en met bloemen het zorgpersoneel bedanken. 

Een warm gebaar van de chauffeurs van De Lijn.  Ze wilden de helden van de zorg letterlijk in de bloemetjes zetten. Ze reden eerst naar de Salvatorcampus waar ze even stopten om te applaudisseren voor het zorgpersoneel. Daarna deden ze dat nog eens over aan het Jessa Ziekenhuis, het woonzorgcentrum Katharinadal en de campus in Herk-de-Stad. Op elke plek deelden ze bloemen uit.

Zorg voor elkaar, dan zorgen wij voor vervoer

De Hasseltse chauffeurs begrijpen het zorgpersoneel heel goed, vertellen Stephanie Biesmans en Katleen Budeners, de teamcoaches van De Lijn.  "'Zorg voor elkaar, dan zorgen wij voor het vervoer", luidt onze leuze momenteel. De chauffeurs zijn ook altijd blijven werken en waren steeds bereid om mensen te vervoeren die het nodig hebben. Verplegers en verzorgers veilig van en naar hun werk brengen is een belangrijke deel van hun taak.” 

Stuk voor stuk helden

De karavaan van lijnbussen kon onderweg op heel wat animo rekenen. Zo werd er ook voor de buschauffeurs vaak geapplaudisseerd.  “We doen er alles aan om hen in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten werken”, zegt  Stephanie. “Zo wordt de voorste deur niet geopend aan de haltes en wordt er een lint gespannen zodat reizigers afstand moeten houden van de chauffeur. Eigenlijk zijn het zelf stuk voor stuk helden. Nog niemand gaf aan te willen stoppen. Iedereen wil er voor gaan, en dat appreciëren wij enorm.”

Meest gelezen