Pixabay

Inwoners krijgen enveloppe met zonnebloemzaadjes voor kleurrijke zomer in Steenokkerzeel

Steenokkerzeel is een erkende bloemengemeente, en dus doet iedereen zijn best om de wijken en voortuintjes elk jaar zo veel mogelijk op te fleuren. Maar de bloembedeling kan door de coronamaatregelen niet doorgaan, en dus krijgt elke inwoner een enveloppe met zonnebloempitjes.

Dit jaar waren er 515 inschrijvingen voor de actie. De gemeente zou bloemen schenken om in de voortuinen te planten. Nu de bedeling door de coronamaatregelen niet kan doorgaan, heeft elke inwoner een witte enveloppe met zonnebloemzaadjes gekregen om zelf te planten. 

"Omdat ze daar een leuk gevoel bij gaan hebben", zegt burgemeester Kurt Ryon (Klaver-NVA).  "Het is een dankjewel aan de inwoners omdat ze zich aan de regels houden, en voor en achter de schermen tegen het coronavirus vechten. Wij zijn een erkende bloemengemeente, het zou echt leuk zijn als we tegen augustus een kleurrijke gemeente hebben, en dat dus elke inwoner meedoet."

Meest gelezen