Radio 2

Festival Dranouter leent gratis wasbakken uit aan scholen: "Zo kunnen leerlingen veilig hun handen wassen"

Het muziekfestival van Dranouter gaat wasbakken uitlenen aan scholen. Heel wat scholen zijn namelijk op zoek naar extra wasbakken, zodat de leerlingen op een veilige afstand van elkaar de handen kunnen wassen.

Normaal gezien gebruikt Dranouter die lange wasbakken met verschillende kranen op de camping, maar nu er deze zomer geen muziekfestival en dus ook geen festivalgangers zijn, worden ze op een andere manier ingezet. En daar is leerkracht Erik Sierens van het VTI in Brugge erg dankbaar om. "De wasbakken zijn ideaal, omdat ze stevig zijn. Ze worden normaal op een festival gebruikt, dus zullen ze een schoolomgeving ook wel overleven. Ze zijn ook uit roestvrij staal gemaakt en dus goed afwasbaar."

Nog ander materiaal

"Ik denk dat het niet evident is om nu op korte termijn op de huurmarkt voldoende beschikbaar materiaal te vinden", zegt Bavo Vanden Broeck van Festival Dranouter. "Ik hoor van collega-festivalorganisatoren dat de vraag naar materiaal ook bij hen binnen begint te komen. Mensen zoeken oplossingen en het is fijn dat we kunnen helpen. We hebben misschien nog wat materiaal dat nuttig kan zijn, zoals een aantal kleinere tenten. Die kunnen eventueel dienen als noodklaslokalen. We bekijken volop hoe we iets kunnen betekenen voor de scholen."

Ook de basisschool in Nieuwkerke bij Heuvelland en enkele scholen in Watou bij Poperinge mogen gratis gebruik maken van zulke wasbakken.

Radio 2

Meest gelezen