Foorkramers bakken smoutebollen voor Aarschotse zorginstellingen terwijl ze het zelf moeilijk hebben

Vanmiddag zullen alle Aarschotse woonzorgcentra en zorginstellingen smoutebollen krijgen. Die worden gebakken door enkele foorkramers uit de regio om de zorgverleners en hun bewoners een hart onder de riem te steken. Maar zelf gaan ze ook door donkere dagen, vertelde een van hen aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "We zien onze toekomst somber in."

Vandaag verwennen enkele Aarschotse foorkramers de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra en zorginstellingen in Aarschot en de deelgemeenten met smoutebollen. Het is een initiatief van kermisfamilies Raymaekers en Valkiers uit Aarschot. Zo willen ze de helden uit de zorg en de bewoners in de watten leggen en hen een hart onder de riem steken. "We zullen vandaag zo'n 3200 smoutebollen bakken", vertelt foorkramer Bart Raymaekers in Start je Dag aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

De overheid rept met geen woord over ons beroep. We tasten in het duister.

Bart heeft een frietkraam "Aarschots Gebak" met smoutebollen en frieten, waar hij normaal gezien mee op kermissen staat.  Maar door de coronacrisis moet die gesloten blijven. "Dat is jammer. We krijgen overheidssteun, maar dat is maar een druppel op een hete plaat. Het is beter dan niets, maar het kan niet op tegen de gewone verkoop. Dit zijn heel donkere dagen voor ons."

Bart ziet zijn toekomst somber in. "De overheid rept met geen woord over ons beroep. Ik begrijp dat het nog te vroeg is om de kermissen weer op te starten, maar ik hoop dat er binnenkort toch eens nagedacht wordt hoe zo'n heropstart zou verlopen. Nu tasten we in het duister."

Meest gelezen