Illustrator en muzikant Tom Hautekiet overleden: hij was belangrijk in de wereld van muziek en theater in Vlaanderen

Als illustrator was Tom Hautekiet toonaangevend en invloedrijk. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van zijn grafisch sterke affiches voor Rock Werchter. Hij werkte voor muzikanten, omroepen en theatermakers. In 1999 was hij mede-oprichter van het mambo-orkest El Tattoo del Tigre, waarin hij drumde. Hij was ook lid van de Kakkewieten, met Dimitri Leue. Tom Hautekiet was 50. 

Tom Hautekiet en zijn "Studio Kiet" ontwierpen vele tientallen logo's, boekomslagen, affiches voor concerten en exposities en CD-hoesjes. Het Radio1-logo is van zijn hand, en het zogenoemde artwork en de grafische identiteit van het MAS, verschillende productiehuizen, Studio Brussel, Bart Peeters, Triggerfinger, Melanie Di Biasio en van enkele televisieprogramma's, onder meer "Mag ik u kussen" op Canvas. In 2013 ontwierp hij zelfs een reeks postzegels. 

Tom Hautekiet is zonder meer de strafste graficus van het land

Bart Peeters

Meest gelezen