visit nieuwpoort

Watersporten mag weer vanaf maandag maar met beperkingen

Vanaf maandag 4 mei zijn watersporten weer toegelaten. Dat is goed nieuws voor de jachthavens. "Maar er zijn wel nog beperkingen voor de zeilers", zegt burgemeester Geert Vanden Broucke van Nieuwpoort (CD&V).

Aan onze kust is Nieuwpoort het grootste centrum van de watersport. In de drie jachthavens zijn er zowat 2000 ligplaatsen voor zeiljachten en andere plezierboten. Vanaf maandag mogen de watersporters terug aan boord van hun vaartuig.

Burgemeester Geert Vanden Broucke van Nieuwpoort is opgelucht: "Heel wat eigenaars van boten hebben ons al gebeld omdat ze niet mochten werken aan hun vaartuig. Of ze konden hun jacht nog niet te water laten. Dit is nu een grote stap vooruit. Alles mag, uitgenomen met verschillende mensen varen die niet onder hetzelfde dak wonen. Die regels zijn geldig van 4 tot en met 10 mei. Hoe het daarna verder moet, is afwachten. Niemand weet  hoe die COVID-19-pandemie verder zal evolueren."

Meest gelezen