WZC Hingeheem en gemeente Asse

Koning Filip videochat met bewoners en personeel van woonzorgcentrum in Asse

Koning Filip heeft een videogesprek gehad met verschillende bewoners en personeelsleden van WZC Hingeheem in Asse. "Na verschillende woonzorgcentra waar er veel besmettingen zijn, wilde de koning ook graag weten hoe het met ons gaat. Wij hebben gelukkig geen besmette bewoners", aldus directeur Femke Duquet.

"De koning wilde graag weten wat de impact is van corona op onze werking. Zo heeft hij onder andere even gepraat met de hoofdverpleegkundige en twee bewoners", vertelt de directeur aan Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Hij was vooral geïnteresseerd in hoe we het voor onze bewoners toch menselijk proberen te houden ondanks de omstandigheden." (lees verder onder de foto)

WZC Hingeheem en gemeente Asse

Heel strenge quarantaine heeft geloond

Dat het woonzorgcentrum in Asse tot op heden coronavrij is gebleven, daar is ook de nodige dosis geluk mee gemoeid, geeft de directeur toe. "We hebben wel onmiddellijk alle maatregelen heel streng toegepast. We beseften al snel dat het virus alleen kon binnenkomen door mensen van buiten ons woonzorgcentrum. Bezoekers zijn uiteraard niet toegelaten, maar we hebben vrijwilligers en mantelzorgers ook gevraagd om niet meer langs te komen. Op sommige maatregelen zijn we een stapje voor geweest, dus dat heeft zeker ook geholpen", zegt Duquet. "Maar we streven er tegelijk naar om het toch zo aangenaam mogelijk te maken om hier te wonen."

WZC Hingeheem en gemeente Asse

Meest gelezen