politie LaMa

Krantenwinkel in Maasmechelen verkoopt valse mondmaskers

Gisteren heeft de politie een krantenuitbater in Maasmechelen betrapt op de verkoop van valse chirurgische mondmaskers. In totaal vond de politie 9 dozen met telkens 50 stuks. 

Op de affiche aan de kassa stond dat het ging om chirurgische mondmaskers, maar die mogen enkel verkocht worden door apothekers. Katja Vandoren van Limburgse parket: “We hebben de maskers onderzocht en gemerkt dat het om comfortmaskers ging, hoewel de krantenverkoper aan de klanten zei dat het chirurgische mondmaskers waren.” Comfortmaskers helpen enkel  tegen zichtbare luchtverontreinigingen zoals pollen, zaagsel, en schilfers. Maar ze zijn niet geschikt om COVID-19 tegen te houden.

De maskers zijn allemaal in beslag genomen door de politie. De krantenverkoper krijgt nu twee pv's: eentje omdat hij illegaal mondmaskers verkocht en een tweede voor oplichting van zijn klanten.

Meest gelezen