La Flamme Rouge

Zwevegems reisbureau wacht maatregelen niet af en wil fietsvakanties in eigen land organiseren

Sommige reisorganisaties blijven niet wachten op de maatregelen die continu aangepast worden. Flamme Rouge uit Zwevegem is een reisbureau dat fietsvakanties organiseert in Spanje en Frankrijk. Voorlopig is dat onmogelijk, dus denken ze al na over fietsvakanties in de Vlaamse Ardennen en Wallonië. 

Het bedrijf wil fietsvakanties organiseren waarbij ze zich aan de maatregelen kunnen houden. Maar die zijn nu moeilijk te voorspellen, beseft zaakvoerder Dieter D’haene. “We hebben momenteel geen enkele zekerheid, maar we willen toch het initiatief nemen en al positief vooruit kijken. Daar is niets fout mee. We hebben een sprankel hoop om toch fietsreizen te kunnen organiseren.”

De grootte van de groep zal afhankelijk zijn van de maatregelen op dat moment. “Maar als ze op scholen in groepen van 14 les mogen volgen, dan kunnen wij bijvoorbeeld kleine groepjes vormen van 10 tot 15 fietsers. Dat zou haalbaar moeten zijn.”

Afgelaste klassiekers beleven

Omdat het klassieke voorjaar weggevallen is, denkt D’haene aan beleefweekends op het parcours van de Ronde van Vlaanderen in de Vlaamse Ardennen. "Ook de regio van die andere klassieker Luik-Bastenaken-Luik is prachtig", zegt hij. “Maar we willen ook aandacht schenken aan de minder bekende plekken."

Meest gelezen