VRT

Tom De Cock stopt als MNM-dj: "Genoten van elk moment, nu tijd voor iets anders"

Tom De Cock stopt na dit seizoen als MNM-dj en vertrekt ook bij de VRT-radiozender. Dat heeft hij net zelf aangekondigd in zijn avondspitsprogramma "Planeet De Cock". "Het is tijd voor een ander tempo en andere prioriteiten. Ik ga mijn dochter helpen bij haar huiswerk van het eerste leerjaar, want nu snap ik het tenminste nog." 

Tom De Cock neemt na dit seizoen afscheid van zijn programma en van MNM. "Het broeide al een tijdje en tijdens de coronaquarantaine is het pas echt doorgedrongen: live radio maken is zalig, maar het is ook wel 200 kilometer per uur rijden op het rechterrijvak van de snelweg van het leven, zonder omkijken en het stopt nooit", vertelde een geëmotioneerde De Cock aan zijn luisteraars. "And you only live once, dat hebben we toch geleerd de voorbije weken. Dus, ik schakel even terug, ik verander van rijstrook. Ik stop op een hoogtepunt bij MNM. En ik ga doen wat ik moet doen: ik ga nog dit jaar mijn derde boek schrijven, ik ga televisie maken, waarvoor nu al sorry en ik ga podcasts maken en ik ga mijn dochter helpen bij haar huiswerk van het eerste leerjaar, want nu snap ik het tenminste nog."

Bekijk hier hoe Tom De Cock zijn afscheid aankondigde (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

De radiocarrière van De Cock bij VRT begon 12 jaar geleden bij Radio Donna. Een jaar later richtte hij mee de nieuwe zender MNM op en presenteerde hij er "De Cock Late Night". Sinds 2012 presenteert hij tijdens de avondspits "Planeet De Cock". 

Ik ga mijn dochter helpen bij haar huiswerk van het eerste leerjaar, want nu snap ik het tenminste nog.

Tom De Cock

Maar De Cock was ook het gezicht van de actie "De strafste school" (foto onderaan) en zes "Marathonradio's" op MNM. Hij omschrijft zijn periode bij MNM als "een eindeloos pretpark". "Ik kan onmogelijk genoeg merci zeggen aan iedereen die dat mee mogelijk gemaakt heeft." 

De Cock zegt dat hij MNM enorm gaat missen en noemt het een avontuur dat hij voor geen geld ter wereld had willen missen. "Het gaat lang duren voor ik hier overheen ben. Ik ga de moordende deadlines niet missen, maar die microfoon, dat hier-en-nu van elke dag radio maken." 

"Het vertrek van Tom voelt aan als het einde van een tijdperk", zegt Annemie Gulickx, nethoofd van MNM, die hem enorm wil bedanken voor zijn tomeloze inzet en hem veel succes wenst met alles wat nog volgt. "Toen ik in 2009 bij MNM begon, was dat als producer van "De Cock Late Night", het licht geflipte programma van Tom De Cock. Toen was het al duidelijk dat Tom nog veel spraakmakende dingen zou doen. Hij was niet alleen de voorbije 8 jaar host van zijn eigen "Planeet De Cock", hij loodste de MNM-luisteraars ook meerdere keren door de verkiezingen en de examens."

Hij was niet alleen de host van zijn eigen "Planeet De Cock", hij loodste de MNM-luisteraars ook meerdere keren door de verkiezingen en de examens.

Annemie Gulickx, nethoofd MNM

Op donderdag 4 juni is er de laatste uitzending van "Planeet De Cock". Tijdens zijn laatste 5 weken bij MNM zal Tom nog een bucketlist afwerken met dingen die altijd al wilde doen op de radio, maar die er tot nu niet van kwamen: met zoveel mogelijk tractors rijden, een president interviewen, een andere Tom De Cock ontmoeten, radio maken vanuit een vrachtwagen, bellen met Billie Joe Armstrong van Green Day (zijn favoriete band). Of dit hem allemaal nog lukt, hoort u de komende weken van maandag tot en met donderdag in "Planeet De Cock" op MNM tussen 16 en 19 uur. 

Beluister hier het moment waarop Tom De Cock aan zijn luisteraars vertelt dat hij stopt met zijn programma: 

VRT

Meest gelezen