Radio 2

Twee mannen uit Houthalen-Helchteren zijn vrijgesproken voor verwonden van politieagent 7 jaar geleden

De twee mannen van 36 en 44 jaar zijn door het hof van beroep in Antwerpen vrijgesproken voor het verwonden van een politieagent in Meulenberg in 2013. Tijdens de rellen kreeg de agent een steen van 1 kilo tegen zijn hoofd en botste met zijn combi tegen een gevel. Het slachtoffer is op dit moment nog steeds voor 90% arbeidsongeschikt. 

De rechters vinden het niet meer bewezen dat de twee mannen medeplichtig zijn aan het verwonden van de agent. De advocaat van het slachtoffer, Peter Crispyn reageert teleurgesteld. “Het hof meent nu dat de daden van de twee verdachten geen invloed hadden op diegene die effectief de zware steen  van 1 kilo heeft gegooid”, vertelt de advocaat van de agent.

De twee werden eerder veroordeeld tot 40 en 18 maanden cel. In beroep zijn ze nu dus vrijgesproken voor slagen en verwondingen. De man van 36 heeft wel 2 jaar cel gekregen voor weerspannigheid tijdens de rellen.

Teleurgesteld

Het slachtoffer is zeer teleurgesteld in de uitspraak van het hof van beroep. “Die feiten hebben hem en zijn gezin geketend voor de rest van hun leven. Die mensen zijn kapot”, zucht de advocaat. “En die typen die dat hebben veroorzaakt, lachen zich nu waarschijnlijk te pletter. En dat is triest, intriest.”

Probleemwijk

De rellen speelden zich af op 11 oktober 2013. De politie moest in de wijk Meulenberg een drugsverdachte oppakken. Maar door problemen in het verleden was daarvoor politieversterking opgeroepen. Toen de combi’s nadien weer vertrokken, werden ze met stenen bekogeld. Er vielen verschillende gewonden, 8 politieauto’s werden beschadigd. De rellen waren de directe aanleiding om de politie van Houthalen-Helchteren te laten fuseren met de grotere poltiezone Carma.

Meest gelezen