De Lijn

Chauffeurs van De Lijn toeteren voor alle "coronahelden" in Oostende

De chauffeurs van de stelplaats Oostende zijn vanmorgen in colonne hulde gaan brengen aan de mensen die ook in deze moeilijke tijden aan de slag blijven. Ze gingen langs bij de brandweer, de politie, enkele ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Met deze actie wil De Lijn alle mensen die zijn blijven werken in deze periode een hart onder de riem steken. Mensen uit de zorgsector, maar ook de brandweer en de politie. “Het was ook de bedoeling om personeel van supermarkten te bedanken, maar die waren gesloten”, zegt Bianca Bouttry, één van de initiatiefnemers, van De Lijn.

De buscolonne kwam onder meer voorbij aan het AZ Damiaan en AZ Sint-Jan, de politie, de brandweer en ook de woonzorgcentra van Sint-Jan en Sint-Monica. “We konden helaas niet naar alle woonzorgcentra van Oostende, want er zijn er 10. Maar ons hart is bij hen allemaal”, benadrukt Bouttry.

Sirenes

Bij de brandweer stonden de brandweerlui klaar om het eerbetoon met een eigen saluut te beantwoorden. Maar ook op de andere plaatsen werd de actie op veel dankbaarheid onthaald, vertelt Bouttry: “De mensen reageerden zeer positief. Er waren veel emoties en zelfs hier en daar een traantje."

De chauffeurs hadden ook nog een verrassing voor hun eigen collega's, want op het einde van hun serenadetocht, gingen ze ook hen groeten aan het station van Oostende. Want ook de chauffeurs van De Lijn zijn al die tijd aan het werk gebleven.

Bekijk alles in onderstaande video:

Meest gelezen