Radio 2

Leerkracht Nederlands neemt dictee af bij haar leerlingen aan de deur

Leerkrachten moeten al een hele tijd creatief les geven aan hun leerlingen in deze coronatijden. Maar hoe neem je als leerkracht Nederlands online een dictee af? Anaïs Isebaert van het VTI Sint-Lucas in Menen is deze week bij haar leerlingen thuis geweest om een dictee af te nemen.

De leerkracht Nederlands ging langs bij al haar leerlingen van het derde middelbaar Industriële Wetenschappen. Ze vond geen enkele digitale manier om een dictee zonder problemen en kansen op spieken af te nemen.

Dus sprong Isebaert op haar fiets en ging naar de leerlingen thuis. Daar nam ze aan de voordeur of op de oprit van de woningen van de leerlingen een dictee af. "Ik heb vooraf gezegd dat ze moesten zorgen dat de bel werkte, voor ik aanbelde desinfecteerde ik mijn handen, daarna gaf ik hen een blad papier en begonnen ze er aan met een eigen balpen", vertelt Isebaert aan Radio 2 West-Vlaanderen. Voor de leerkracht was het ook een leuk moment om haar leerlingen nog eens in levenden lijve te zien.

Meest gelezen