Limburgse aspergeteler schenkt asperges aan personeel ziekenhuizen en woonzorgcentra: "Om hen hart onder de riem te steken"

Het zorgpersoneel van ondermeer twee Leuvense ziekenhuizen en elf woonzorgcentra heeft vandaag asperges cadeau gekregen van aspergehoeve Lavrijsen uit Herk-de-Stad. 

Het aspergebedrijf van Luk Lavrijsen uit Herk-de-Stad heeft dit jaar geen seizoensarbeiders om de asperges uit de grond te halen. En er zijn ook geen restaurants open om de asperges aan te verkopen. Het zijn dus ook voor fruittelers en landbouwers moeilijke tijden.

Toch wilde de aspergehoeve in Herk-de-Stad vandaag, op de Dag van de Arbeid, zorgverleners een hart onder de riem steken door hen asperges cadeau te doen. Het gaat in totaal om 4.000 pakjes van een halve kilogram. De pakjes zullen door personeel van de gemeente bezorgd worden. "Wij plooien ons dubbel voor de asperges", zegt Luk Lavrijsen. "Net zoals zorgpersoneel zich momenteel dubbelplooit om slachtoffers te helpen. Dat verdient zeker een cadeautje." 

Meest gelezen