Beperk je plastic voetafdruk deze maand tijdens "Mei plasticvrij"

Vandaag begint "Mei Plasticvrij", een burgercampagne om iedereen aan te zetten minder plastic te gebruiken. Het burgerinitiatief wil ons bewust maken van de hoeveelheid plastic die we gebruiken in het dagelijks leven. De slogan van "Mei Plasticvrij" luidt dat het ook anders kan. 

Nu burgerinitiatieven zoals "Tournée Minerale" en "Dagen Zonder Vlees" zowat gemeengoed zijn geworden, lijkt het ook de bedoeling om van "Mei plasticvrij" een vaste afspraak te maken op de bewustmakingskalender. De actie is namelijk aan haar derde editie toe. 

Met "Mei plasticvrij" wil het burgerinitiatief mensen bewust maken van de hoeveelheid plastic die ze onder meer als consument elke dag gebruiken en - vooral ook - welke plasticvrije alternatieven er zijn. Tijdens de actie worden dan ook bijvoorbeeld verpakkingsvrije winkels en "repair cafés" in de kijker gezet of wasbare luiers gepromoot.

Het doel is dus om de plastic voetafdruk van deelnemers te verkleinen en de hoeveelheid wegwerpplastic te verminderen. Wie mee wil doen kan meer informatie vinden op meiplasticvrij.be.

Meest gelezen