Politie rukt uit voor massale vechtpartij in Gent

In Gent is de politie tussenbeide moeten komen na een vechtpartij met zo'n 15-tal betrokkenen in de Brugse Poort. Er werd ook een mes getrokken en één persoon geraakte daarbij gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

De politie kreeg gisteravond melding van een vechtpartij op straat rond 18.20 uur. "Het ging om een vechtpartij op het Emile Seghersplein in de wijk de Brugse Poort", zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. "Zo'n 15 personen waren daarbij betrokken. Een man had een mes bij en heeft verschillende steken uitgedeeld. Daarbij viel één slachtoffer, de man werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar is niet in levensgevaar."

De politie onderzoekt de aanleiding voor de vechtpartij. "Dat is voorlopig nog onduidelijk", aldus Langeraert, "uiteindelijk hebben we één man kunnen oppakken voor verhoor, maar het is nog niet bekend of hij verantwoordelijk is voor de steekpartij zelf. De anderen slaagden erin om weg te vluchten."

Meest gelezen