Videospeler inladen...

Teken van leven na 3 weken afwezigheid? Noord-Koreaanse media melden dat Kim Jong-un in het openbaar is verschenen

In Noord-Korea zou leider Kim Jong-un voor het eerst in drie weken weer in het openbaar zijn verschenen. Dat melden althans de lokale staatsmedia. Door de afwezigheid van Kim gonsde het over de hele wereld van de geruchten over Kims gezondheidstoestand.

Noord-Koreaanse staatsmedia melden dat Kim Jong-un, de leider van de communistische dictactuur, bij de opening van een mestfabriek zou zijn geweest, in de stad Sunchon. Beelden waren er eerst niet, maar enkele uren later moest video van de staatsmedia het nieuws ondersteunen.

Het zou het eerste publieke optreden zijn van Kim sinds 11 april, toen hij op een bijeenkomst was van de communistische partij. Omdat Kim vervolgens niet meer in het openbaar is verschenen, doken er allerlei geruchten op. Vorige week klonk het dat de leider ziek zou zijn en vorig weekend werd hij door bepaalde bronnen zelfs doodverklaard na een hartoperatie.

Amerikaanse satellieten hadden in de havenstad Wohan dan weer een trein gespot waarmee Kim Jong-un zich verplaatst. Op basis daarvan werd gespeculeerd dat hij zich afgezonderd zou hebben om niet besmet te worden met het coronavirus.

Bekijk hier de beeldfragmenten die de Noord-Koreaanse staatsmedia verspreidden:

Videospeler inladen...
AFP or licensors

Meest gelezen