Tennisclub Ruggeveld in Deurne vanaf maandag weer open, mits aanpassingen: “Leden mogen hier niet naar toilet gaan”

Maandag versoepelen de coronamaatregelen en mogen de tennisclubs de deuren weer openen. Ook tennisclub Ruggeveld in Deurne is klaar om weer leden te ontvangen, mits enkele aanpassingen. “Tennissers moeten ontsmettingsgel meebrengen voor hun handen en ze mogen hier niet naar toilet gaan”, klinkt het.

Vanaf volgende week versoepelen de coronamaatregelen. Zo zal je voortaan met twee vrienden mogen afspreken om buitenshuis te sporten, mits dat je anderhalve meter afstand houdt. Ook de tennisclubs mogen de deuren weer openen.

We hebben al zo'n 30 procent aan lidgelden verloren. Mensen betalen hun lidgeld pas als ze weer kunnen gaan tennissen

Yoran Chanet, bestuurslid tennisclub Ruggeveld

Tennisclub Ruggeveld in Deurne is er klaar voor. “We hebben een draaiboek gekregen van organisatie Tennis Vlaanderen met richtlijnen die we in acht moeten nemen”, vertelt bestuurslid Yoran Chanet bij Radio 2 Antwerpen. “Zo hebben we de scoreborden moeten weghalen. Ook de vuilbakken mogen niet gebruikt worden en iedereen die komt tennissen moet zelf ontsmettingsgel voorzien. Leden mogen hier ook niet naar toilet gaan. Dat moeten ze thuis doen.”

Online reserveren

Volgens Chanet hebben de leden begrip voor de nieuwe regels en zijn ze blij dat ze voortaan weer kunnen komen tennissen. “We werken ook met een online systeem waar mensen een tennisbaan kunnen reserveren. Zo weten we dat er niet te veel mensen tegelijk zijn.” Dubbelspel mag voorlopig trouwens nog niet, want dan kan je niet voldoende afstand bewaren.

Bij tennisclub Ruggeveld zijn ze blij dat ze terug leden kunnen ontvangen. “De coronacrisis heeft een serieuze financiële impact gehad op ons. Zo kunnen bepaalde evenementen niet doorgaan, is onze kantine gesloten en hebben we een verlies van zo’n 30 procent aan lidgelden. Mensen wachten om dat te betalen tot ze weer mogen tennissen”, aldus Chanet.  "We hopen dat we dat in de zomer goed kunnen maken. Als mensen in eigen land op vakantie moeten gaan, komen ze misschien meer tennissen."

Meest gelezen