AZ Groeninge

Ziekenhuizen maken zich klaar voor meer patiënten

Vanaf volgende week maandag, 4 mei, kan je in de ziekenhuizen weer terecht voor afspraken die eerder waren uitgesteld. Patiënten gaan zich ook dan aan de veiligheidsmaatregelen moeten houden. In het AZ Groeninge ziekenhuis in Kortrijk zijn ze er klaar voor.

Al enkele weken kan je in de ziekenhuizen niet meer terecht voor consultaties of ingrepen die niet zo dringend zijn. Door de coronacrisis werden die uitgesteld zodat ziekenhuizen zich op coronapatiënten konden concentreren. Vanaf komende maandag kan iedereen dus weer op consultatie. Naar de kinderarts, oogarts of het dagziekenhuis bijvoorbeeld.

Al moeten patiënten zich dan ook aan de veiligheidsmaatregelen houden. In het AZ Groeninge ziekenhuis in Kortrijk zijn ze voorzien om meer patiënten te ontvangen, zegt Stefaan Lammertyn: “Aan de ingang is er éénrichtingsverkeer. Daar doen bezoekers hun mondmasker van thuis aan, of ze kunnen er hier een krijgen. Het is de bedoeling dat ze dan ook hun handen ontsmetten en hun temperatuur wordt gemeten. Daarna worden ze in twee rijen opgedeeld. Een rij voor info of bezoek en een tweede rij voor mensen die opgenomen of gescreend moeten worden of op consultatie gaan.”

(Lees verder onder de foto)

AZ Groeninge

Overal in het ziekenhuis word je eraan herinnerd dat je minstens 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Ook de wachtkamers zijn aangepakt, je kan niet anders nu dan een stoel tussenlaten. De zwaardere ingrepen of operaties worden in het AZ Groeninge wel pas op 11 mei opgestart zodat de intensieve zorgbedden vrij blijven voor coronapatiënten.

AZ Groeninge

Meest gelezen