Videospeler inladen...

Videochatten met vissen? Het kan vanaf vandaag in Japan

Neen, het is geen grap. In het Sumida Aquarium in de Japanse hoofdstad Tokio kan je vanaf vandaag videochatten met de gevlekte buisalen. De vissen worden schuchter, omdat ze door de coronacrisis weinig contact hebben met mensen. Daarom willen de verzorgers hun sociale vaardigheden weer wat aanscherpen.

NIet enkel mensen ondervinden psychologische gevolgen van de coronamaatregelen. Ook dieren passen zich aan aan de nieuwe situatie Dat merkten ook de verzorgers van de gevlekte buisalen in het Sumida Aquarium in Tokio.

De 300 alen die samen in een aquarium leven, worden bang van mensen. Dat komt omdat het aquarium door de coronamaatregelen gesloten is voor bezoekers. De vissen, die normaal gezien - ook in het bijzijn van mensen - vrolijk rechtop rondzwiepen in het water, verstoppen zich nu steeds vaker in het zand. Daarom kunnen hun verzorgers moeilijker hun gezondheid controleren.

Om een oplossing te vinden voor de schuchtere vissen, organiseert het aquarium nu het evenement: "Vergeet de mensen niet!" Van zondag 3 mei tot en met dinsdag 5 mei kan je via de app FaceTime videochatten met de vissen. Er zullen vijf schermen rond het aquarium geplaatst worden, waar telkens vijf virtuele bezoekers de vissen een hart onder de riem kunnen steken.

Voor wie zich geroepen voelt: via de website van het aquarium kan je verbinding maken. Deelnemers wordt gevraagd om te praten en wuiven naar de alen, maar om hun stem niet te verheffen. Op een gezellige babbel moet je alvast niet rekenen.

Meest gelezen