Zoontje van Britse premier Boris Johnson en Carrie Symonds heet Wilfred Lawrie Nicholas 

Het zoontje van de Britse premier Boris Johnson en zijn verloofde Carrie Symonds heet Wilfred Lawrie Nicholas. Dat heeft Symonds bekendgemaakt in een post op Instagram. Het jongetje is woensdag geboren. Het is het zesde kind voor Johnson.

Het is een goede maand voor Johnson: eerst werd hijzelf ontslagen uit het ziekenhuis na een aanval van het coronavirus en woensdag is dan zijn zoontje geboren. De moeder, Carrie Symonds, was overigens ook besmet met het virus, maar dat heeft blijkbaar de bevalling niet gehinderd.

Het jongetje heet dus Wilfred Lawrie Nicholas Johnson en is het eerste kindje van de premier en zijn vriendin Carrie Symonds. Hij heeft al wel vier kinderen bij zijn tweede vrouw en nog een bij een vorige vriendin. Het is overigens niet zo uitzonderlijk dat premiers vader worden in Downing Street 10. Eerder deden David Cameron en Tony Blair dat al. 

Wilfred is een oude naam uit de Anglo-Saksische periode en betekent zoveel als "hij die vrede wil". Hij is de naam van een heilige uit de 7e eeuw die ook bisschop van York was en ook een latere bisschop van die stad heette zo. Het is ook de naam van een grootvader van Johnson, terwijl Lawrie een grootvader was van de moeder van het kind.

Nicholas zou een eerbetoon zijn aan de twee artsen die volgens Boris Johnson onlangs zijn leven gered hebben in het ziekenhuis: de dokters Nick Hart en Nick Price. Beide dokters zijn onder de indruk en vinden het een eer dat Johnson hun naam aan zijn zoon gegeven heeft.

Meest gelezen