Onhandige Harry: J.K. Rowling neemt het op voor stuntelende minister Geens

J.K. Rowling heeft het opgenomen voor een stuntelende minister Koen Geens (CD&V). Geens werd de afgelopen dagen uitgelachen op sociale media omdat hij duidelijk niet overweg kon met een mondmasker. Maar de schrijfster van de Harry Potter-boeken kan begrip opbrengen voor de geplaagde politicus.

Minister van Justitie Koen Geens is in de federale regering ook bevoegd voor de productie en bedeling van de stoffen mondmaskers. In die hoedanigheid bracht Geens donderdag een bezoek aan een naaiatelier van vrouwennetwerk Ferm in Wijgmaal. 

Geens kreeg tijdens dat bezoek een mondmasker aangereikt, maar wist duidelijk nog niet hoe je zo’n ding aan moet doen. Dat is te zien op een filmpje dat de afgelopen dagen viraal is gegaan op sociale media. 

Op de beelden is te zien dat minister Geens eerst probeert het maskertje over z’n hoofd te trekken. Daarna spant hij het voor zijn ogen, om vervolgens te merken dat je een masker beter voor je neus en mond laat zakken.

Harry

De beelden van de stuntelende Geens werden gisteren op Twitter ook opgepikt door de Britse Laura Round, een voormalige adviseur van de Britse regering. Round schreef er schertsend bij dat de Belgische vicepremier -vrij vertaald - grip krijgt op de situatie.

Enter J.K. Rowling. De Britse schrijfster van de populaire Harry Potter-boeken merkt op Twitter op dat ze Geens niet met een gerust geweten kan uitlachen. Sterker nog: ze herkent zichzelf in onze minister: “Dit is precies wat ik zou doen, zeker als ik gefilmd zou worden.”

Rowling geeft toe dat ze zelf onhandig is, dat in zo’n situatie bij haar het angstzweet zou uitbreken en dat ze er ook onvermijdelijk een blinddoek van zou maken.

Dat J.K. Rowling voor hem in de bres is gesprongen, is ook minister Geens niet ontgaan. Vanmiddag dankte hij de bekende schrijfster en trok hij met een grapje het spreekwoordelijke boetekleed aan, in naam van alle onhandige mensen.

Meest gelezen