Achtervolging vanuit Borgerhout, via E313 en Oelegem, eindigt in doodlopende straat in Wijnegem

De politie wilde vannacht een auto controleren in Borgerhout, omdat de rijstijl van de chauffeur de aandacht had getrokken. Maar de bestuurder gaf plankgas en de politie moest de achtervolging inzetten. Die ging over de Turnhoutsebaan in Borgerhout via de E313 en Oelegem naar Wijnegem. Daar kon de passagier gevat worden, maar de bestuurder is nog op de vlucht.

Omstreeks 3.45 uur afgelopen nacht merkte de politie een voertuig op met een zeer sportieve rijstijl op de Binnensingel in Borgerhout. In de Helmstraat wilde de politie een controle uitvoeren en deed ze teken om te stoppen. De bestuurder deed dat even maar ging dan toch op de vlucht.

Helikopter

De politie zette de achtervolging in over de Turnhoutsebaan en de E313. In het centrum van Oelegem werden hoge snelheden gehaald in de bebouwde kom. Omstreeks 4 uur eindigde de achtervolging in de Oude Turnhoutsebaan in Wijnegem. Dat is een doodlopende straat.  Twee inzittenden gingen er op de vlucht. De passagier, een vrouw, kon ter plaatse worden gevat en werd opgepakt voor verhoor. De bestuurder, een man, wordt nog opgespoord. Er werd vannacht een helikopter ingezet zonder resultaat.

In de Oude Turnhoutsebaan werden twee geparkeerde auto's en een politievoertuig beschadigd, maar niemand raakte gewond. De auto van de vluchters werd getakeld voor onderzoek. Er wordt nog onderzocht, waarom de inzittenden op de vlucht gingen. 

Meest gelezen