De ontsnapte stier in de berm.

Agenten achtervolgen ontsnapte stier urenlang op de E40 in Loppem

Een jonge stier heeft de politie flink wat werk bezorgd op en rond de E40 in Loppem bij Brugge. Het dier ontsnapte zondag even voor 18 uur en kon pas 2,5 uur later gevat worden. In totaal had een tiental agenten de handen vol met de niet-alledaagse achtervolging.

De jonge stier ontsnapte even voor 18 uur uit een weide tussen Jabbeke en Loppem en dat bleek het begin van een lange tocht. Enkele passanten merkten het dier op langs de E40. De politie rukte meteen massaal uit, maar de stier vangen bleek geen evidentie. Hij zette het telkens weer op een lopen. Even leek het gevaar geweken, toen de stier de snelweg verliet via de nabijgelegen Zeeweg. Maar even verderop liep hij toch weer de E40 op. 

In totaal waren dan al meer dan tien agenten bezig met de achtervolging. Samen met enkele patrouilles en motards van de federale wegpolitie was ook de lokale politie ingeschakeld. Uiteindelijk konden zij de stier net voorbij de oprit in Loppem in de berm jagen.

Twee rijstroken richting kust werden afgezet en een dierenarts kwam het ontsnapte dier met een pijltjesgeweer verdoven. De eigenaar kwam hem uiteindelijk met een tractor opladen en bracht hem na 2,5 uur veilig en wel terug naar de stal.

Meest gelezen