De Foyer #29: Jan Jambon over de corona-exit, Sophie Dutordoir over veilig treinreizen en wanneer komt "Thuis" terug?

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De zevende dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bespreken we de corona-exitstrategie van de Nationale Veiligheidsraad. Als eerste gaan maandag 4 mei de bedrijven terug aan de slag: geen dag te vroeg? En kan het wel veilig? En hoe zit het met het corona-ouderschapsverlof? Dat vragen we aan federaal minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V). 

In de exitstrategie om weer aan het werk te gaan speelt ons openbaar vervoer een grote rol. We gaan mondmaskers dragen in de trein. Sophie Dutordoir, topvrouw van de NMBS, geeft tekst en uitleg.  

En de audiovisuele sector denkt hard na over filmen ‘op afstand’. Hoe neem je films en tv-reeksen op met acteurs die op anderhalve meter moeten blijven? We horen Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis), Olivier Goris - de netmanager van één en Canvas - en Gilles Coulier, de nieuwe voorzitter van de Unie van Regisseurs.   

Volg hier De Foyer, de podcast van De Zevende Dag

Meest gelezen