Videospeler inladen...

"Thuis" gaat proefdraaien op 1,5 meter afstand: "Ondervinden wat het zal geven"

De makers van "Thuis" gaan komende week testopnames doen om na te gaan of ze nieuwe afleveringen kunnen maken met respect voor de veiligheidmaatregelen tegen het coronavirus. Dat zegt netmanager van Eén Olivier Goris in "De zevende dag". Marleen Merckx (Simonne Backx) ziet het helemaal zitten.

Op 24 april kwam vroeger dan gepland een einde aan het huidige seizoen van "Thuis" wegens de coronacrisis. Hierdoor waren de opnames van de afleveringen van mei en juni niet langer mogelijk en moesten de makers de verhaallijnen al weken eerder afronden.

Vraag is dan natuurlijk wanneer die opnames weer van start kunnen gaan. "Zo snel als mogelijk is, als het van mij afhangt", zegt netmanager van Eén Olivier Goris in "De zevende dag". "Het is verschrikkelijk om "Thuis" te moeten missen, voor heel Vlaanderen denk ik."

Bekijk hier het gesprek in "De zevende dag" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

"We gaan deze week een aantal testopnames doen. Daarbij gaan we een aflevering die we al gedraaid hadden opnieuw maken volgens alle nieuwe veiligheidsvoorschriften. Plexiglas zal moeilijk zijn, maar we zullen de anderhalve meter afstand absoluut respecteren."

Wat dan met scènes waarin fysiek contact niet te vermijden is, zoals vechtpartijen of vrijpartijen? "De laatste weken werd al eens een klap op het scherm uitgedeeld. Voor zulke scènes zoeken we een oplossing. We zullen ze licht herschrijven. Maar wat betekent dit voor het spel? En voor het verhaal?"

Marleen Merckx: "Hoe rapper hoe liever!"

Marleen Merckx (Simonne Backx in "Thuis") ziet zulke testopnames alvast helemaal zitten. "Toen het voorstel kwam, was ik een van de eersten om volmondig "ja" te antwoorden", vertelt zij. "Hoe rapper hoe liever! Ik wil niks liever dan zo snel mogelijk weer aan de slag gaan en ik ga er van uit dat alle mogelijke veiligheidsmaatregelen zullen gelden."

Opvallend: Merckx hoopt dat "intieme" scènes niet zullen veranderen. "Ik hoop van niet. Dat klinkt een beetje raar, maar als we dat er allemaal uit laten, krijg je een serie die haaks staat op wat "Thuis" is en moet voorstellen. Er gebeuren moorden en verkrachtingen, maar door "Thuis" loopt altijd die warme lijn. Die straalt ook de generiek uit. Wat dat gaat geven met die anderhalve meter afstand, zullen we moeten ondervinden."

Meest gelezen