Radio 2

Verplichting mondmaskers wordt gecontroleerd op Brusselse bussen, trams en metro's

Vanaf maandag zijn mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer. Dat geldt ook voor de bussen, trams en metro's van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De politie en de veiligheidsdiensten van de MIVB zullen de nodige controles uitvoeren. Wie geen masker heeft, mag ook een sjaal of een bandana, die mond en neus bedekt, gebruiken.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle reizigers die ouder zijn dan 12 jaar. Reizigers moeten het mondmasker of de sjaal al aanhebben voor ze binnengaan in een metrostation. Wie aan een halte op een bus of een tram wacht, moet ook al zijn mondmasker of sjaal aandoen.

Spreiding

De MIVB raadt reizigers aan om zoveel mogelijk gespreid te gaan zitten. Als er genoeg plaats is mogen mensen niet naast elkaar gaan zitten, tenzij ze onder hetzelfde dak wonen.  De vervoersmaatschappij vraagt ook om indien mogelijk de spitsuren te vermijden. Opstappen bij bussen kan nog altijd niet via de eerste deur. Het blijft ook onmogelijk om in het rijtuig een ticket te kopen. 

Meest gelezen