Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Zes doden bij vliegtuigongeval in Bolivia

Bij een ongeval met een militair vliegtuig in het noordoosten van Bolivia zijn zaterdag zes mensen omgekomen. Dat heeft het Boliviaanse leger aangekondigd. Vier van de slachtoffers hadden de Spaanse nationaliteit.

Zij waren onderweg om naar Spanje gerepatrieerd te worden, nu de grenzen door het coronavirus dicht zijn. Het militaire toestel vloog van Trinidad naar Santa Cruz, in het centrum van Bolivia. Daar zouden de vier passagiers van het toestel - drie Spanjaarden en één vrouw met zowel de Spaanse als de Boliviaanse nationaliteit, op een humanitaire vlucht stappen die hen terug naar Spanje zou brengen.

Kort na het opstijgen ging het fout. De vier passagiers en de twee Boliviaanse piloten overleefden het ongeval niet. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht. Het vliegtuig vervoerde ook voedselhulp en coronatesten die naar een laboratorium zouden worden gebracht.

  

Meest gelezen