Marc Detiffe (www.detiffe.com) - Jaspers & Eyers architects

800 bedienden stapsgewijs weer aan de slag bij Barco Kortrijk

Veel West-Vlaamse werknemers beleefden vanmiddag hun eerste middagpauze sinds lang op het werk. Ook bij Barco in Kortrijk. Daar gaan zo'n 800 bedienden vanaf vandaag weer stapsgewijs aan het werk, met de nodige veiligheidsmaatregelen. 

Er is weer meer leven in de gebouwen van technologiebedrijf Barco in Kortrijk. Want een deel van de 800 bedienden kon er vandaag weer aan het werk. "We zijn begonnen met de managers en de afdeling medische apparatuur", verduidelijkt directeur Jan De Witte. "De andere afdelingen blijven voorlopig nog thuis werken. Elke afdeling zal een a-team en een b-team hebben, dus is telkens maar de helft van de afdeling op kantoor. De andere helft werkt van thuis uit. In het midden van de week wisselen we dan om. Zo slagen we er in om voldoende afstand te houden." 

Begin van een nieuwe cultuur

Directeur De Witte vreest dat hij de veiligheidsmaatregelen in het bedrijf nog lange tijd zal moeten aanhouden. "Wat ik aan onze mensen heb gecommuniceerd, is dat wat we nu opzetten voor vele maanden zal zijn, eventueel tot het einde van het jaar. Het zal nieuwe discipline vragen, respect voor onze collega's en onszelf en het gebruik van gezond verstand. Wat we opzetten is het begin van een nieuwe cultuur." 

Door de coronacrisis steeg de productie van medische beeldschermen bij Barco met 20%. Bij de afdeling entertainment was er dan wel een daling van 30%.

Meest gelezen