Radio 2

Aalter koopt zelfgemaakte mondmaskers op

Aalter gaat alle mondmaskers opkopen van verenigingen en individuen die zelf aan het naaien gingen. Voor elk masker legt het stadsbestuur €1,5 neer. Vanaf vandaag deelt Aalter ook chirurgische maskers uit.

Heel wat verenigingen, maar ook individuele burgers hebben zich in deze crisisperiode aan de naaimachine gezet om mondmaskers te maken. Om die initiatieven te ondersteunen, gaat de gemeente Aalter de maskers nu opkopen. 

Titelvoerend burgemeester van Aalter Pieter De Crem (CD&V): "Verenigingen die mondmaskers maken, krijgen van ons €1,5 per masker. Vanaf 100 maskers komt daar nog eens 10% bij. Maar ook mensen die individueel maskers maken en niet goed weten waar ze daarmee terecht kunnen: je kan ze altijd aanbieden in het gemeentehuis en ook dan krijg je €1,5."

Chirurgische maskers

Aalternaren kunnen vanaf vandaag ook hun gratis chirurgisch mondmasker bestellen. Dat kan telefonisch, per mail, of met de gemeenteapp. 100 personeelsleden zullen de maskers vervolgens in de bus komen steken, tegen het einde van de week moet alles bedeeld zijn. De gemeente kreeg op één dag tijd al 1700 aanvragen. 

kasto80

Meest gelezen