AZ Alma in Eeklo start normale werking weer op: “Er staan nadarhekken aan de ingang en een mondmasker is verplicht”

Vanaf vandaag gaat het AZ Alma in Eeklo weer langzaam over op de gewone werking van het ziekenhuis. Na bijna twee maanden van geschrapte consultaties en ingrepen proberen ze de draad weer op te pikken. Bezoek aan patiënten is nog altijd niet toegestaan. 

“We proberen de normale werking met mondjesmaat weer op te starten”, vertelt Marc Van Hulle van het ziekenhuis. “Aan het begin van de week zullen het alleen dringende consultaties en ingrepen zijn, maar later deze week komen er ook andere consultaties bij.”

Nadarhekken aan de ingang

Op dit moment worden er nog een aantal zaken in orde gebracht. “We moeten enkele toestellen die we gebruikt hebben op de covid-afdeling nu grondig reinigen en terugplaatsen”, gaat Van Hulle verder. “Dat neemt uiteraard wat tijd in beslag. In de wachtzalen hebben we de stoelen verder uit elkaar gezet en we hebben aan de artsen gevraagd om met twee consultaties per uur te beginnen zodat de wachtzalen niet overvol zitten. Aan de ingang van het ziekenhuis staan nu nadarhekken zodat patiënten rechts kunnen binnenkomen, en links weer buiten gaan. Zo houden we de stromen gescheiden. We vragen ook aan de mensen om zelf een mondmasker mee te brengen als ze naar het ziekenhuis komen, want dat moeten ze verplicht dragen tijdens de consultatie met een arts.”

Andere ziekenhuizen

Ook andere ziekenhuizen lieten vorige week al weten dat ze vanaf vandaag hun normale werking stilaan heropstarten. In het UZ Gent komen er aangepaste wachtzalen en van het Dendermondse Sint-Blasius ziekenhuis is de afdeling in Zele opnieuw opengegaan om de spreiding van de patiënten te garanderen.

kasto80

Meest gelezen