2015 Burak Cingi

Dave Greenfield, toetsenist van The Stranglers, overleden door corona

Muzikant Dave Greenfield is gisteren op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Greenfield werd vooral bekend als toetsenist van de Britse punkrockband The Stranglers. De muzikant had hartproblemen waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Daar raakte hij besmet met het virus.

Dave Greenfield speelde 45 jaar bij The Stranglers. Hij componeerde onder meer het nummer '"Golden brown" uit 1982. Zijn bandgenoten wilden het nummer in eerste instantie niet uitbrengen, maar het werd uiteindelijk de grootste hit van de groep.

Bekijk hier het verhaal achter de song "Golden brown" en lees eronder verder:

The Stranglers hadden onlangs hun afscheidstournee aangekondigd, maar de concerten waren voor onbepaalde tijd opgeschort vanwege de coronapandemie. Zijn bandgenoten prijzen de muzikant in een korte verklaring als "een lief, vriendelijk en excentriek personage dat altijd tijd had om te kletsen".

Meest gelezen