Julie Marshall

Drive-in bioscoop in Lievegem en Maldegem: “Veilig vanuit de auto naar een film kijken op een dorpsplein”

Zowel de gemeente Lievegem als Maldegem willen een drive-in bioscoop organiseren. Mensen kunnen dan vanuit de auto naar een film kijken waarbij de anderhalve meter afstand behouden wordt. “Zo houden mensen fysieke afstand, maar kunnen ze toch samen iets doen”, zegt de burgemeester van Lievegem Tony Vermeire (CD&V).

Festivals, kermissen, optredens en vele andere evenementen kunnen niet doorgaan door de coronamaatregelen. Verschillende gemeentes willen toch iets organiseren voor hun inwoners. In Maldegem en in Lievegem denken ze aan een openluchtcinema.

Netjes in de auto

“Lievegem is een bruisende gemeente met veel evenementen en dat willen we ook zo houden, maar dan wel op een veilige manier”, zegt burgemeester Tony Vermeire. “Een creatieve oplossing waarbij de anderhalve meter afstand toch behouden blijft, is bijvoorbeeld een drive-in cinema.”

Mensen kunnen dan vanuit hun auto samen naar dezelfde film kijken. “Als alle auto’s mooi gerangschikt staan op het dorpsplein, dan kunnen we gezellig samen naar een film kijken. Zo blijft de fysieke afstand behouden, maar is de sociale afstand kleiner.”

Ondersteuning voor evenementensector

De drive-in cinema is niet enkel een leuk evenement voor de inwoners, het steunt ook de evenementensector. “Er zijn heel wat bedrijven in de evenementensector die nu werkloos zijn. Voor hen kan dit dus een extra ondersteuning zijn,  want zij kunnen dan zorgen voor klank en licht.”

De drive-in cinema’s zouden er komen in Zomergem en in Lovendegem. 

kasto80

Meest gelezen