Foto: Unsplash

Eva (31) kan weer starten met vruchtbaarheidsbehandeling: "Ik heb de dagen afgeteld"

Voor Eva (een schuilnaam) is het een spannende dag: vandaag kan ze haar vruchtbaarheidsbehandeling opnieuw opstarten in AZ Klina in Brasschaat. In de ziekenhuizen kunnen er vanaf vandaag opnieuw niet-dringende ingrepen gebeuren. Eva heeft de dagen afgeteld, vertelde ze bij Radio 2 Antwerpen. 

Eva (31) en haar partner hebben al vier jaar een grote kinderwens. "We hebben eerst twee jaar op de natuurlijke manier geprobeerd maar dan beseften we dat we medische hulp nodig hadden. Tijdens de voorbije twee jaar heb ik hormoonbehandelingen, pilletjes, spuiten en inseminaties gehad."

Zware dobber

Door de coronamaatregelen werden niet-dringende ingrepen in het ziekenhuis tijdelijk stopgezet. Ook vruchtbaarheidsbehandelingen horen daarbij. Voor Eva was het een zware dobber, vertelde ze in Start je Dag. "Ik begrijp dat de volksgezondheid voorrang moet krijgen, maar voor vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling volgen, is het extra zwaar. Het is een traject met veel ups en downs en veel onzekerheid, waarbij je heel wat geduld moet hebben en tegenslagen moet verwerken. Als je dan tijdens de coronacrisis moet wachten, maakt het dat alleen maar moeilijker."

Een vruchtbaarheidsbehandeling is een traject met ups en downs, onzekerheid en tegenslagen. Als je dan moet wachten, is dat extra zwaar.

Eva, volgt een vruchtbaarheidsbehandeling

Online consultatie

De afgelopen weken werden enkele afspraken geannuleerd, maar Eva kon wel altijd telefonisch terecht bij de fertiliteitsafdeling van AZ Klina. "Het klinkt misschien een beetje grappig, maar ik heb zelfs een online consultatie bij mijn gynaecoloog gehad om te bekijken wat de stand van zaken was."

Vanmorgen had Eva een nieuwe afspraak in het ziekenhuis. "Hopelijk heb ik mijn gynaecoloog niet te hard gestalkt om te vragen of er al zicht was op een nieuwe behandeling. Tot vorige week was er veel onzekerheid. Ik heb de dagen echt zitten aftellen."

Meest gelezen