Met dit gadget hoef je geen liftknoppen of deurklinken meer aan te raken

Een 19-jarige student productontwikkeling uit Hasselt heeft een simpel maar doeltreffend gadget ontworpen waardoor je minder risico loopt op een coronabesmetting. Met een welgevormd, klein stukje kunststof kan je deurklinken openen en liftknoppen induwen zonder je blote handen te gebruiken. Het ontwerp kan je gratis downloaden.

“Ik heb het niet helemaal zelf ontwikkeld, want een variant circuleerde al op het internet,” zei hij bij Radio 2 Limburg. “Het is een soort sleutelhanger die je kan gebruiken in openbare ruimtes om deuren open te doen, of waarbij je niet op liftknopjes hoeft te duwen, zodat je niets hoeft aan te raken met je handen.”

lees verder onder de foto

Milo is de zoon van architect Jo Berben en de tool werd in 3D geprint voor het volledige personeel van a2o architecten, een erg groot architectenbureau in Hasselt waar Jo aan het hoofd staat.  Berben heeft het design ook op een open source platform gezet waar iedereen het ontwerp kan downloaden: “Ik heb het ontwerp op Thingiverse gezet zodat iedereen met een 3D printer het zelf kan maken”, aldus nog Berben.

Meest gelezen