Garagist overspoeld met telefoontjes: "Nog niet iedereen kan nu al langskomen met zijn auto"

Heel wat bedrijven gaan vandaag weer van start, maar dat ze vaak nog niet op volle kracht draaien, zorgt soms voor onduidelijkheid. Bij Garage Vervloet in Duffel bijvoorbeeld krijgen ze veel telefoons van klanten die vandaag al met hun auto willen langskomen, maar dat mag nog niet in alle gevallen. 

"We mogen vanaf vandaag alle herstellingen doen aan bedrijfswagens of leasingwagens", vertelt Dirk Jacobs van Garage Vervloet aan Radio 2 Antwerpen. "Particulieren kunnen nog niet bij ons terecht, alleen voor dringende herstellingen of bandenwissels. En als er bij die bandenwissel ook een onderhoud hoort, mag dat ook."

Bij Garage Vervloet is de helft van het personeel technisch werkloos, de andere helft is aan de slag om dringende herstellingen te doen of te werken aan bedrijfswagens. "Onze garage is volledig coronaproof", zegt Jacobs. "De technici staan allemaal onder een aparte brug op veilige afstand van elkaar."

Onze garage is volledig coronaproof. De technici staan op veilige afstand van elkaar en we hebben onze showroom aangepast.

Dirk Jacobs van Garage Vervloet (Duffel)

Als de coronacijfers laag blijven, zullen ook particulieren opnieuw welkom zijn in de garage vanaf maandag 11 mei. Vanaf dan mogen er ook opnieuw nieuwe auto's worden verkocht of afgeleverd. Er zijn ook al de nodige aanpassingen gebeurd aan de showroom. "We hebben plexiglas gezet aan de receptie en er is geen koffiehoek en kinderspeelhoek meer", legt Jacobs uit. "Op de vloer zijn stickers zodat mensen zien waar ze moeten staan, en we gaan meer werken op afspraak zodat mensen niet meer hoeven te wachten op hun auto tijdens de herstelling."

Meest gelezen